Appartement voor Verhuur Kopen of Verkopen

appartement kopen

De prijzen van appartementen voor verhuur zijn in ontwikkeling. Overweegt u een appartement te kopen voor verhuur? Of juist een bestaand appartement voor verhuur te verkopen? Dan is het de vraag of dit het juiste moment is voor uw aankoop of verkoop. Gebruik deze analyse om te bepalen of dit het moment is om een appartement voor verhuur te kopen of te verkopen.

Alles over Uw Huis of Appartement Verhuren?

Download het gratis verhuurpakket "Alles over Uw Huis Verhuren" en ontvang allerlei nuttige informatie over het verhuren van een bestaand of nog aan te schaffen woning - inclusief gratis advies over de optimale verhuurprijs van uw woning of appartement.

Prijzen appartementen in ontwikkeling

Sinds 2014 zijn de huizenprijzen en prijzen van appartementen aan het stijgen. Na enkele jaren van daling - waarbij 2013 het dieptepunt was van de afgelopen 5 jaar (gemiddelde verkoopprijs was toen onder de 175.000 euro) - zien we sinds 2014 een jaarlijkse stijging. Ook het aantal verkochte appartementen neemt toe.

appartement verkoopprijs
gebaseerd op: Centraal Bureau voor de Statistiek (1996 - 2016)

De gemiddelde verkoopprijs van een appartement in 2016 bedraagt bijna 200.000 euro. Uiteraard is het de vraag in hoeverre deze stijging blijft doorzetten. In 2016 liggen in absolute zin de kosten van een appartement hoger dan dat ze de afgelopen 10 jaar geweest zijn. In de praktijk blijkt dat veel mensen een appartement kopen als alternatieve belegging - als alternatief voor sparen of beleggen op de beurs. Het is merkbaar in de huidige vastgoedmarkt: als u een appartement wilt kopen voor verhuur, moet u er snel bij zijn. Er zijn meer kapers op de kust. Zij wakkeren de prijzen van verder appartementen aan. Een trend als Airbnb versterkt dit voor appartementen in de Randstad.

Huurprijzen stijgen ook

Niet alleen de waarde van vastgoed stijgt; ook de huurprijzen stijgen. In algemene zin nemen de huurprijzen de afgelopen tijd toe. Onderzoek van Pararius laat zien dat de laatste kwartalen de huurprijzen flink zijn toegenomen. Dit is gunstig voor de business case van het verhuren van appartementen. De stijging vindt echter vooral plaats in de grote steden en in de Randstad. Let dus vooral op de locatie waar u in appartement koopt - of deze inderdaad tegen een hoge huurprijs verhuurd zal kunnen worden.

huurprijzen
Huurprijzen in Nederland per kwartaal - in euro's per vierkante meter - bron: Pararius 2017

Stijgende verkoopprijzen en stijgende huurprijzen: wat te doen?

Ondanks de toenemende huurprijzen en een positieve trend in verkoopprijzen van appartementen is voorzichtheid geboden wanneer u een appartement wilt kopen voor verhuur. In veel gevallen is de aankoopprijs van een appartement inmiddels dusdanig hoog ten opzichte van de verwachte verhuurprijs, dat er waarschijnlijk geen hoog rendement meer te behalen is door verhuur. U kunt dan nog speculeren op verdere stijging van de appartement prijzen - zodat u extra rendement kunt behalen bij verkoop in de toekomst. De vraag is hoe reeel dat is, gegeven de harde stijging van appartementsprijzen de afgelopen tijd. Het lijkt verstandiger in elk geval ook een business case te maken die positief is op basis van alleen verhuur - en die niet met name leunt op de prijsontwikkeling van vastgoed.

Voor eigenaren van appartementen die nu juist willen verkopen, lijkt dit een ideale tijd. Er is veel vraag naar appartementen voor verhuur. U kunt in de huidige markt een zeer goede prijs krijgen voor uw appartement.

Wat u ook besluit, zorg ervoor dat u realistisch bent in de huurprijs die u in de markt kunt realiseren. Dit is afhankelijk van vele factoren, waarbij locatie van het appartement een van de belangrijkste is.

Succes!

Succes met uw zoektocht naar het ideale huis om te kopen en te verhuren. Lees ook nog de andere tips, bijvoorbeeld over het vinden van een betrouwbare huurder of vinden van een goede verhuurmakelaar.

Alles over Uw Huis of Appartement Verhuren?

Download het gratis verhuurpakket "Alles over Uw Huis Verhuren" en ontvang allerlei nuttige informatie over het verhuren van een bestaand of nog aan te schaffen woning - inclusief gratis advies over de optimale verhuurprijs van uw woning of appartement.


Geld Verdienen met een Huis Verhuren

Snel geld verdienen met een appartement of huis verhuren? Aantrekkelijk: met het verhuren van vastgoed een passief inkomen genereren - een inkomen zon… Meer →


Bereken de Huurprijs van Uw Woning

Een van de belangrijkste onderdelen van de afweging of u een huis of appartement gaat verhuren, is welke huurprijs u kunt hanteren? De huurprijs bepaa… Meer →


Verhuurmakelaar: Nuttig of Nutteloos

Een huis verhuren - heb ik daarvoor een verhuurmakelaar voor nodig? Of kan ik dat zelf? Veel verhuurders kiezen ervoor het hele proces van het vinden … Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2022