7 Manieren om een Betrouwbare Huurder te Vinden

huurder vinden

Een van de grootste nachtmerries van verhuurders is het hebben van foute of onbetrouwbare huurders. Huurders die niet betalen, huurders die uw woning of appartement niet goed onderhouden of huurders die zelfs criminele activiteiten uitvoeren in uw woning. Elke verhuurder vreest de (al dan niet spreekwoordelijke) 'wietplantage op zolder'. Wat kunt u doen om betrouwbare huurders te vinden? Hier 7 nuttige tips om een betrouwbare huurder te vinden.

Alles over Uw Huis of Appartement Verhuren?

Download het gratis verhuurpakket "Alles over Uw Huis Verhuren" en ontvang allerlei nuttige informatie over het verhuren van een bestaand of nog aan te schaffen woning - inclusief gratis advies over de optimale verhuurprijs van uw woning of appartement.

1. Een nette woning of appartement trekt nette huurders

Nog voordat u uberhaupt een huurder spreekt, heeft u de mogelijkheid te zorgen voor goede huurders. U kunt namelijk uw huurwoning of appartement in goede staat brengen (zorgen dat er geschilderd is, nette wanden en vloeren zijn, de lampen het doen, de kranen goed werken, de cv-installatie naar behoren werkt, etc.), zodat de woning zich goed laat presenteren aan potentiele huurders. De ervaring leert dat een "slechte" woning "slechte" huurders aantrekt - en een nette woning juist nette huurders aanspreekt.

2. Richt u op de juiste doelgroep

Richt u in uw advertentieteksten, foto's en omschrijvingen van de woning op het type huurder dat u graag in uw woning wilt. Zoekt u expats? Stel uw advertentietekst op in het Engels, benadruk de afstand tot tot openbaar vervoer en het (winkel)centrum. Zoekt u een familie met kinderen? Spreek dan in uw teksten over de scholen en speeltuinen in de buurt. Zoekt u studenten? Beschrijf hoe de onderwijsinstelling goed te bereiken is, of het openbaar vervoer dichtbij. Een juiste soort huurder in uw woning en de wijk, zal veel minder overlast krijgen en veroorzaken, ten opzichte van een geheel ander soortige huurder.

3. Stel vooraf eisen aan de huurder

Voordat u de moeite neemt verhuurders uw woning te laten zien, controleer dan eerst of hij/zij (tenminste mondeling) voldoet aan uw eisen (bijvoorbeeld ten aanzien van inkomstenniveau, baan, referenties, etc.). Een telefonisch contact kan ook al veel verduidelijken. Controleer tijdens het telefonisch gesprek of men inderdaad voldoet aan de vereisten.

4. Ontmoet geinteresseerde huurders face-to-face

Op papier zien veel huurders er zeer betrouwbaar uit. Maar een face-to-face ontmoeten kan u veel naringheid in de toekomst besparen. Als men na uw controles op papier en telefonisch heeft gedaan, neem dan de moeite ze in het echt persoonlijk te ontmoeten. U krijgt direct al beter beeld en mogelijk een bepaald onderbuik gevoel bij een huurder. Enige twijfel? Kies dan altijd voor een andere huurder.

5. Doe een goede screening van uw geintresseerde huurders

Is de huurder geinteresseerd en lijkt deze geschikt? Doe dan een uitgebreide achtergrond controle om te verifieren dat de huurder daadwerkelijk voldoet aan eerder (mondeling) bevestigde vereisten. Gebruik objectieve bronnen en betrouwbare referenties. Schakel een verhuurmakelaar in om gebruik te maken van zijn/haar ervaringen en inzichten in bekende valkuilen.

6. Zorg voor goede en laagdrempelige communicatie met uw verhuurder

Als u goed contact houdt met uw huurder, dan signaleert u eventuele problemen tijdig. En maakt u het laagdrempelig om u te contacteren in geval van dreigende problemen. Wees eerlijk, betrouwbaar, beleefd en vriendelijk. Werk aan een goede verstandhouding met uw huurders. En behandel hen zoals u zelf ook behandeld zou willen worden. Leg afspraken en contracten schriftelijk vast. Denk aan de huurovereenkomst, maar ook afspraken ten aanzien van eventuele aanpassingen aan de woning.

7. Gebruik de ervaring van anderen

Als verhuurder - en zeker wanneer u net gestart bent als verhuurder - kunt u het wiel natuurlijk opnieuw uitvinden; of gebruik van tips zoals aangeboden via onder meer deze website. Maar u kunt ook gebruik maken van de ervaring van anderen.

Een verhuurmakelaar handelt dagelijks met huurders en heeft heel veel situaties al eens bij de hand gehad. Door de ervaring met huurders is een verhuurmakelaar vaak in staat al snel in te schatten of een potentieel huurder betrouwbaar is of niet. En wanneer het dan toch fout lijkt te gaan (want dat is altijd mogelijk), heeft de verhuurmakelaar vaak de expertise in huis om problemen op te lossen.

Verhuurmakelaar zoeken? Net zo belangrijk als het vinden van een een betrouwbare huurder, is het vinden van een betrouwbare verhuurmakelaar. Niet alle verhuurmakelaars stellen uw belang voorop. Hier vindt u een checklist verhuurmakelaar.

Alles over Uw Huis of Appartement Verhuren?

Download het gratis verhuurpakket "Alles over Uw Huis Verhuren" en ontvang allerlei nuttige informatie over het verhuren van een bestaand of nog aan te schaffen woning - inclusief gratis advies over de optimale verhuurprijs van uw woning of appartement.


Checklist Verhuurmakelaar: Hoe Kies Ik een Goede Verhuurmakelaar?

De ene verhuurmakelaar is de andere niet. Een verhuurmakelaar dient uw doelen te dienen, maar in de praktijk is er veel kaf tussen het koren. De titel… Meer →


Appartement voor Verhuur Kopen of Verkopen

De prijzen van appartementen voor verhuur zijn in ontwikkeling. Overweegt u een appartement te kopen voor verhuur? Of juist een bestaand appartement v… Meer →


Wat Kost een Verhuurmakelaar?

Welke verhuurmakelaar kosten zijn er wanneer ik een verhuurmakelaar inschakel? Uiteraard is elke verhuurmakelaar vrij om zijn eigen prijs of courtage … Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2022