Huis Kopen en Verhuren: 10 Belangrijke Tips

huis kopen en verhuren

Op zoek naar een huis om te kopen en te verhuren? Nog beginnen als verhuurder, of op zoek voor uitbreiding van uw vastgoedportefeuille? Lees hier de 10 tips om rekening mee te houden voro een geschikt huis kopen en verhuren.

Alles over Uw Huis of Appartement Verhuren?

Download het gratis verhuurpakket "Alles over Uw Huis Verhuren" en ontvang allerlei nuttige informatie over het verhuren van een bestaand of nog aan te schaffen woning - inclusief gratis advies over de optimale verhuurprijs van uw woning of appartement.

De Top 10 Tips voor Huis Kopen en Verhuren

Dit zijn de 10 belangrijkste tips die wij u adviseren wanneer u op zoek bent naar een geschikt huis om te verhuren.

  1. Niet voor uzelf: een huis kopen om te verhuren is wat anders dan een huis kopen om zelf in te wonen. De belangrijkste tip om als verhuurder altijd in uw hoofd te houden: dit is een investering, u gaat niet zelf in dit huis wonen! Het huis dat u gaat kopen hoeft niet ideaal te zijn voor u, maar ideaal voor uw beoogde huurders. Voor u gaat het om de vraag: welke woning gaat mij het beste rendement opleveren? Knoop dit aub goed in uw oren.
  2. Locatie: de locatie van de woning (en dit geldt eigenlijk altijd als u een huis koopt) is het allerbelangrijkste. De locatie bepaalt niet alleen de (verkoop)waarde van de woning op termijn, maar ook de verhuurbaarheid en het soort huurders die het aantrekt.
  3. Marktvraag: kies een locatie en type woning die gewild is bij huurders. Dit betekent vaak een appartement of (kleine) woning, aangezien u daarmee mikt op een groot aantal type huurders (zoals starters, kleine gezinnen, singles, studenten, ex-pats, etc.).
  4. Gezonde business case: zoals al gezegt: u gaat niet wonen in deze woning. U zoekt rendement. Kies een woning waarbij u met realistische aannames een goed rendement kan halen. Bereken hoeveel geld u gaat verdienen. Stel bijvoorbeeld een bruto aanvangsrendement (BAR) van minimaal 8%.
  5. Verhuurbaar klaar maken: bekijk bij bezichtiging van de woning duidelijk naar de staat van onderhoud. Welke (minimale) investering nodig is om het huis verhuurbaar te maken (bij het soort verhuurders die u wilt aantrekken). Denk aan: goede keuken, badkamer, cv-installatie en elektriciteit. Zorg ervoor dat deze niet voor onverwacht hoge onkonsten zorgen.
  6. Leefbare omgeving: voor goede verhuurbaarheid moet een woning in de buurt zijn van winkels en andere faciliteiten (zoals sportscholen, parken, scholen, etc.).
  7. Openbaar vervoer: veel huurders zijn afhankelijk van openbaar vervoer. Een goede bereikbaarheid van openbaar vervoer is een groot pluspunt in de verhuur.
  8. Parkeerruimte: om huurders met auto aan te trekken, is voldoende parkeerruimte echt een belangrijk criterium voor huur.
  9. Verkoopbaar: als puntje bij paaltje komt, kan het zijn dat u de woning (snel) wilt verkopen. Koop een niet al te uniek object, waar maar weinig kopers voor zijn. Koop een gangbare woning, zodat u deze ook makkelijk weer van de hand kunt doen.
  10. Afstand: het is niet per se nodig, maar wel heel handig dat u in de buurt woont van uw verhuurwoning. Als er iets niet in orde is, kunt u altijd eerst even een kijkje nemen - voordat u wellicht professionele hulp inschakelt.

Succes!

Succes met uw zoektocht naar het ideale huis om te kopen en te verhuren. Lees ook nog de andere tips, bijvoorbeeld over het vinden van een betrouwbare huurder of vinden van een goede verhuurmakelaar.

Alles over Uw Huis of Appartement Verhuren?

Download het gratis verhuurpakket "Alles over Uw Huis Verhuren" en ontvang allerlei nuttige informatie over het verhuren van een bestaand of nog aan te schaffen woning - inclusief gratis advies over de optimale verhuurprijs van uw woning of appartement.


Appartement voor Verhuur Kopen of Verkopen

De prijzen van appartementen voor verhuur zijn in ontwikkeling. Overweegt u een appartement te kopen voor verhuur? Of juist een bestaand appartement v… Meer →


Verhuurmakelaar: Nuttig of Nutteloos

Een huis verhuren - heb ik daarvoor een verhuurmakelaar voor nodig? Of kan ik dat zelf? Veel verhuurders kiezen ervoor het hele proces van het vinden … Meer →


Wat Kost een Verhuurmakelaar?

Welke verhuurmakelaar kosten zijn er wanneer ik een verhuurmakelaar inschakel? Uiteraard is elke verhuurmakelaar vrij om zijn eigen prijs of courtage … Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2022