Huis Verhuren - Ontwikkelingen maart 2023

Verhuurmakelaar


Nieuws over Woningen, Huis en Appartement verhuur maart 2023

  Vastgoedjournaal.nl
 • De Hypotheekshop: Geldverstrekkers verlagen massaal de hypotheekrente: Ondanks alle onrust rondom de banken hebben bijna alle (40) geldverstrekkers deze week hun rentetarieven verlaagd. Zelfs de grote spelers, waaronder de grootbanken en verzekeraars, behalve Lloyds Bank. Sommige geldverstrekkers hebben zelfs twee keer verlaagd tot wel 0,20 procent / 0,30 procent. Hierdoor is er een van de grootste dalingen van de hypotheekrente sinds 2004 opgetreden.
 • Verkoop Glashaventoren lukt niet, Amvest terug naar tekentafel: Amvest is gestopt met de verkoop van de 141 woningen van de Glashaventoren in Rotterdam. De verkoop van de appartementen in het hogere segment 'liep echt niet,' zegt een woordvoerder tegen VJ. De ontwikkelende belegger gaat terug naar de tekentafel.
 • Spaarneplein in Den Haag krijgt bijna 1,200 m² aan nieuwe huurders: Union Street heeft afgelopen maanden voor bijna 1,200 m² aan nieuwe huurtransacties gerealiseerd in het Spaarneplein in Den Haag.
 • De huurder zegt op maar blijft zitten. Wat nu?: Een huurder heeft een flinke betalingsachterstand maar blijft in het huis wonen. Wat te doen? Oscar Boeder van Boeder Incasso vertelt hoe zoiets in de praktijk wordt opgelost.
 • Orderportefeuille Volker Wessels lager door Bouw & Vastgoedontwikkeling: De nettowinst van VolkerWessels is in 2022 gestegen met 16 procent en de ERBT-marge met 30 basispunten gestegen. Maar de orderportefeuille is met ruim 5 procent gedaald, onder meer als gevolg van vertraging in de vergunningsverlening en de huidige marktomstandigheden bij Bouw & Vastgoedontwikkeling.
 • AM en Woonplus Schiedam ontwikkelen en realiseren samen 200 woningen in Groenoord-Zuid in Schiedam: Gebiedsontwikkelaar AM gaat samen met Woningcorporatie Stichting Woonplus Schiedam een gebiedsvisie opstellen voor de buurt Groenoord-Zuid in Schiedam. Er wordt een haalbaarheidsonderzoek gestart om de mogelijkheden van de locatie nader in kaart te brengen. In de visie wordt het ontwikkelen en realiseren van circa 200 nieuwbouwwoningen voorzien.
 • Top vacature: Contractmanager Vastgoed Services bij het CBR: Het CBR in Rijswijk zoekt een contractmanager vastgoed services. Je bent vanuit je rol verantwoordelijkheid voor het laten uitvoeren van alle beheer- en onderhoudsactiviteiten voor alle 59 locaties van het CBR. Als ook het op correcte wijze (laten) administreren van de bewijslast hiervan.
 • Intentieovereenkomst getekend voor 210 sociale huurwoningen op De Glasfabriek in Schiedam: Op 23 maart hebben Woonplus en Glasfabriek (een samenwerking tussen Dudok Real Estate en Blauwhoed) de intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van circa 210 sociale huurwoningen op De Glasfabriek in Schiedam.
 • Savills: 'Europese opname van industrieel en logistiek vastgoed in 2022 licht gedaald': De Europese Logistics Outlook van Savills laat zien dat in 2022 in totaal 37,5 miljoen m2 aan industrieel en logistiek vastgoed in Europa is opgenomen. Hoewel de economische onzekerheid nog steeds voortduurt, betekent dit slechts een daling van 6 procent in vergelijking met 2021, toen er een recordaantal van 40,2 miljoen m2 werd opgenomen.
 • Hogere huurinkomsten voor Eurocommercial door indexatie: Eurocommercial Properties heeft in 2022 een huurgroei van 4,7 procent laten zien. Bij nieuwe verhuringen werd een 5,4 procent hogere huurgroei geboekt.  
 • Ter Steege bouwt 70 koopwoningen in Goor: Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen gaat de komende jaren ruim 70 koopwoningen bouwen in Goor, gemeente Hof van Twente. De woningen worden gerealiseerd op vier velden gelegen aan de Oude Haaksbergerweg, de Meidoornstraat en de Doctor Schaepmanstraat.
 • Stec Groep: Duidelijkheid ontbreekt in Wet versterking regie op volkshuisvesting: De Wet versterking regie op de volkshuisvesting (Wvrv) beoogt meer controle van de overheid op de volkshuisvesting.  De aanpassing van bestaande wet- en regelgeving moet (lokale) overheden hiervoor het mandaat en instrumentarium geven. Het betekent een regieverschuiving van markt naar overheid en binnen de overheid zelf. Maar is het praktisch haalbaar en uitvoerbaar? Stec groep houdt de wet tegen het licht.

Verhuur makelaar
Huis Verkopen of Verhuren: 6 Belangrijke Afwegingen

U heeft een nieuwe woning gekocht (of bent van plan dit te doen) en staat nu voor een dilemma: ga ik mijn huidige huis verkopen of verhuren? In deze t… Meer →


Bereken de Huurprijs van Uw Woning

Een van de belangrijkste onderdelen van de afweging of u een huis of appartement gaat verhuren, is welke huurprijs u kunt hanteren? De huurprijs bepaa… Meer →


Appartement Kaal, Gestoffeerd of Gemeubileerd Verhuren

Wanneer u besloten heeft een appartement te gaan verhuren, komt de vraag: in welke staat ga ik het appartement aanbieden? U kunt een appartement in ve… Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2023