Huis Verhuren - Ontwikkelingen december 2019

Verhuurmakelaar


Nieuws over Woningen, Huis en Appartement verhuur december 2019

  Vastgoedjournaal.nl
 • Positie verhuurders van Hudson's Bay, geeft een garantie wel zekerheid?: Het juridische getrouwtrek rondom het vertrek van Hudson's Bay roept veel vragen op. Hoeveel zekerheid biedt een huurgarantie voor een verhuurder? En wat voor impact heeft de surseance van betaling? Wilmy Westerhof, insolventiespecialist CMS en Evert Baart, vastgoedspecialist Van Diepen Van der Kroef zetten de feiten voor VJ op een rij. 
 • Utiliteitsbouw grootste slachtoffer van stikstof- en PFAS-crisis?: De orderportefeuille van bouwbedrijven daalde in oktober van 9,9 naar 9,4 maanden in vergelijking met september, meldde het EIB vorige week. De grootste schade werd geleden door de utiliteitsbouwers, bedrijven die actief zijn in de bouw van kantoren, bedrijfsgebouwen en winkels, meldt ABN Amro in hun nieuwste Headlines Insight. 
 • WonenBreburg verkoopt appartementen in Breda: WonenBreburg heeft twee wooncomplexen in Breda verkocht. Het betreft twee in het oog springende complexen met in totaal 113 woningen en 84 parkeerplaatsen aan de Dirk Hartogstraat (Constant) en de Rijngraafstraat (Het Turfschip). De koper is een Nederlandse particuliere belegger. 
 • Primeur: eerste ISO 19650 BIM certificaat voor Nederlandse bouwer: Omdat Ballast Nedam zich actief richt op de internationale (aanbestedings)markt wil men zich ook aansluiten bij de internationaal geldende kwaliteitsnormen. Daarom ontvingen zij als eerste Nederlandse bouwer het ISO 19650 BIM Design and Construction BSI Kitemark™.
 • Bedrijfspand Urban Industrial in Breukelen bijna volledig verhuurd: In oktober kocht Urban Industrial een leeg verzamelpand in Breukelen van 14.500 m² verdeeld over 16 bedrijfsunits. Hoe staat het er nu voor? 
 • Vesteda koopt 153 woningen in meerdere projecten: Woningbelegger Vesteda heeft met Synchroon/BPD, Heijmans en VolkerWessels Vastgoed turnkey overeenkomsten getekend voor 153 nieuwbouw eengezinswoningen in een drietal nieuwbouwprojecten.
 • Gaat de spoedwet stikstof nog dit jaar van kracht?: De Eerste Kamer wil meer tijd om goed naar de spoedwet stikstof te kijken, dat meldt NOS. Lukt het om de spoedwet alsnog voor het einde van het jaar van kracht te laten gaan?
 • Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl overschrijdt grens van €200 miljoen: Een jaar geleden zat Geldvoorelkaar.nl nog op €150 miljoen aan verstrekte financieringen, nu is de grens van €200 miljoen doorbroken. Inmiddels heeft de crowdfundingsite sinds de oprichting ruim 1.600 Nederlandse mkb-ondernemingen gefinancierd.
 • Woningmarkt Emmen groeit: 1.000 woningen in de pijplijn: De woningbouw in de gemeente Emmen kent een grote opleving, meldt het AD. Aan de krant laat wethouder Jisse Otter weten dat de komende tijd duizend nieuwe woningen bijkomen. Wat zijn de oorzaken van deze toename? 
 • Social Deal koopt kantoorgebouw in Paleiskwartier Den Bosch: Het onlineplatform Social Deal heeft het nieuwbouw kantoorgebouw gelegen aan de Magistratenlaan 68-78 in ’s-Hertogenbosch aangekocht om haar hoofdkantoor te vestigen. Het kantoorgebouw is opgeleverd in 2019 en bestaat uit circa 3.000 m² kantoorruimte met een eigen parkeergarage met 37 parkeerplaatsen.
 • Sligro huurt circa 24.000 m2 logistieke bedrijfsruimte van Delin: Delin Property Asset Management en Sligro Food Group Nederland zijn overgegaan tot de ondertekening van een 15-jarige huurovereenkomst voor ruim 23.700 m2 logistieke bedrijfsruimte en bijbehorende kantoren gelegen in Vianen en dit ten behoeve van Sligro’s logistieke operaties in de regio Utrecht.

 • Vgm.nl
 • UITNODIGING: VGM NL Ledenvergadering + verdieping | 26 november 2019 14.00 uur: Onze leden zijn van harte uitgenodigd voor de VGM NL Ledenvergadering en de verdieping: 'De Vastgoed- en VvE manager als tactisch adviseur en strategisch partner van zijn opdrachtgever' op donderdag 26 november 2019 vanaf 13.30 uur in de Kom in Nieuwegein.   Verdieping: 'De Vastgoed- en VvE manager als tactisch adviseur en strategisch partner van zijn opdrachtgever' Door gebruik van data kan de vastgoedmanager waarde toevoegen in de vastgoedketen. Maar hoe gebruik je data nu in de praktijk? Wat is daarvoor nodig? Wij nemen u hierin graag mee in de verdieping: 'De Vastgoed- en VvE manager als tactisch adviseur en strategisch partner van zijn opdrachtgever'.   Naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan heeft dr. ir. Ingrid Janssen, associate professor Real Estate Management verbonden aan TIAS School for Business and Society, onderzoek gedaan naar datagedreven vastgoedmanagement. In deze verdieping gaan Ingrid Janssen en Mark Smits dieper in op de relatie tussen de vijf perspectieven die in de publicatie van het onderzoek worden onderscheiden: financieel-, klant-, vastgoed-, toekomst- en duurzaamheidsperspectief.   Ook tonen we u het nieuwe VGM NL dashboard transactiedata Huurwoningen en hoe u de informatie kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk. Tot slot staan we stil bij de VGM NL opleidingsmodules: hoe kan de vereniging bijdragen aan het ondersteunen van aantoonbaar goed opgeleide medewerkers om de positie van de beroepsgroep - erkenning van deskundigheid in de markt - te versterken? Meer informatie over het programma & aanmelden.
 • Column Eric Verwey | Vastgoedmarkt - 'De vogels vliegen van Oost naar West Berlijn …': De vogels vliegen van Oost naar West Berlijn ...   9 november 2019 was het 30 jaar geleden dat de Muur in Berlijn viel. Er was die dag veel opwinding vertelt Annemarie Reffert die samen met haar dochter als eerste Oost-Duitser de grens naar West-Duitsland overstak. Maar ook onzekerheid. Die duidelijk te zien was in haar ogen toen zij vragen van westerse journalisten kreeg. Als iemand niet weet wat de toekomst hem brengt, welke regels gelden, ontstaat onzekerheid.   Vandaag de dag speelt in Nederland onzekerheid in veel sectoren ook een hoofdrol. We zien dat aan de protesten op het Malieveld. Boeren en bouwers hebben duidelijk laten horen dat zij bezorgd zijn over hun toekomst door nog vast te stellen strengere stikstof- en Pfas-normen. Leraren staken tegen verlaging van de werkdruk en de vakbonden hebben een landelijke ziekenhuisstaking aangekondigd op 20 november.   In onze eigen sector speelt onzekerheid ook een rol. Neem het middensegment huurwoningen. Welke maatregelen gaat de minister uiteindelijk aan de Kamer voorstellen? Komt die Noodknop er nog?  Kunnen er afspraken worden gemaakt voor de lange termijn? En zo ja, hoe lang? Lokaal in plaats van landelijk? Of worden de spelregels tijdens het spel gewijzigd. Op de IVBN Ochtend van de middenhuur werd nogmaals onmiskenbaar duidelijk dat zekerheid de belangrijkste voorwaarde is om samen de uitdagingen die er liggen het hoofd te bieden.   Terug naar Berlijn. Daar is een bevriezing van prijzen van huurwoningen voor 5 jaar afgesproken. Een afspraak die zekerheid biedt aan de huidige huurders. Maar voor woningzoekenden leidt deze regel juist tot onzekerheid. Hoe komen zij nog aan een betaalbare huurwoning?    Signalen dat het in verschillende sectoren begint te piepen en kraken worden steeds duidelijker. Als we een volgende crisis willen voorkomen zijn duidelijke spelregels voor de lange termijn snel noodzakelijk. Spelregels die consequenties zullen hebben. Als er echter zekerheid is kan daarop worden geacteerd en kan aan de doelstellingen uit het Klimaatakkoord en Paris2050 worden gewerkt.   Klein Orkest zong bij DWDD nog één keer Over de muur. Een songtekst die ook na 30 jaar nog impact heeft. Voor mensen in het Westen niet zozeer qua vrijheid, maar de onderliggende onzekerheid wel. Om stappen te zetten zijn zekerheden een voorwaarde. Laten we daar samen aan werken!    Eric Verwey Voorzitter VGM NL  Bron: Vastgoedmarkt https://www.vastgoedmarkt.nl/financieel/blog/2019/11/de-vogels-vliegen-van-oost-naar-west-berlijn-101149099
 • TIAS en VGM NL: De vastgoedmanager voegt steeds meer waarde aan vastgoedketen toe door slimmer gebruik te maken van data: Naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan heeft dr. ir. Ingrid Janssen, associate professor Real Estate Management verbonden aan TIAS School for Business and Society, onderzoek gedaan naar datagedreven vastgoedmanagement.In haar onderzoeksrapport ‘Datagedreven vastgoedmanagement, waarde toevoegen met data’ worden vijf doelen geïdentificeerd aan de hand waarvan vastgoedmanagers data kunnen inzetten voor een betere vastgoedsturing. Deze doelen zijn: sturen op cashflows, klantwaarde, duurzaamheid, bouwkundige kwaliteit en toekomstwaarde.    OPEN HIER DE PUBLICATIE
 • Maandag 2 december 2019 Congres VvE-managers 2019 | U bent van harte welkom!: U bent van harte uitgenodigd voor ons jaarlijks congres. Voor de 4e keer op rij organiseert VGM NL in samenwerking met VvE Belang en Centraal Beheer hét congres voor de VvE manager. Wij ontvangen u graag op maandag 2 december van 09.00 tot 13.00 uur in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Tijdens het congres praten wij u bij over actuele ontwikkelingen. Specialisten uit uw eigen vakgebied informeren u over wet- en regelgeving, energie en duurzaamheid. Ook nemen zij u mee in het besluitvormingsproces bij grote investeringen.   Spreker Prof. Willem Verbeke: de wetenschap achter klantgerichtheidInternationale sales-autoriteit Prof. Willem Verbeke Ph.D. deelt de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van klantgerichtheid. Wat is 'Commerciële klantgerichtheid' en op welke manier kunt u dit  toepassen binnen uw organisatie? Een interessante verdieping over sales en de achterliggende psychologie en neurologie!   Hieronder vindt u de uitnodiging met het programma. U kunt zich inschrijven voor het congres via www.vvebelang.nl/congres. Graag tot ziens op 2 december!
 • VGM NL: 'Uitbreiding verplichting UBO-verklaring zware administratieve last voor VvE managers en VvE’s’: VGM NL pleit er bij de politiek en het ministerie van Financiën voor dat het beleid van de DNB met betrekking tot uitbreiding verplichting UBO-verklaring aangepast dient te worden.   Banken vragen in toenemende mate om een UBO-verklaring die ziet op rekeningen ten behoeve van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s). Hieruit volgt een substantiële verzwaring van de uit te voeren administratieve werkzaamheden voor VvE managers en VvE’s.    René Brinkhuijsen, bestuurslid VGM NL: “Wij zijn van mening dat VvE’s en daarmee VvE managers uitgezonderd zouden moeten zijn van bedoelde UBO-onderzoeksverplichtingen als bedoeld in Wwft en Sanctiewet. Dit vanwege het lage witwas- en terrorismerisico, dan wel dat onder meer banken en verzekeraars zich tot een vereenvoudigd cliënt-onderzoek zouden moeten beperken, indien er geen verdere indicatoren voor een verscherpt onderzoek aanwezig zijn”.   Hieronder treft u het persbericht.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: VGM NL, Ilse Kaandorp, 030 - 30 35 220 / 06 - 10 892 507, i.kaandorp@vgm.nl
 • VGM NL richt zich tijdens VGM NL Lustrumfeest op de toekomst met publicatie, opleidingsroutes en award: Op donderdag 26 september 2019 heeft branchevereniging Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) samen met vastgoedmanagers, VvE managers en relaties haar 10de verjaardag gevierd met een Lustrumfeest in HAL4 in Rotterdam. Onder leiding van dagvoorzitter Jan Dirk Stouten is met de huidige voorzitter Eric Verwey en eerste voorzitter Albert Hoogland, teruggekeken op de hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar. Daarna is, aan de hand van een publicatie, lancering van de VGM NL opleidingsroutes en een inspirerende presentatie van André Kuipers de blik gericht op de toekomst.VGM NL Award winnaar René Brinkhuijsen.
 • Procesafspraken HVO middenhuurwoningen in Zoetermeer en Den Haag: De gemeenten Zoetermeer en Den Haag hebben met ingang van 1 juli 2019 aanpassingen gedaan aan hun Huisvestingsverordeningen (HVO) met betrekking tot de eisen aan huurders bij woningen die vallen onder de categorie middenhuur. Om een middenhuurwoning te kunnen toewijzen geldt er voortaan een maximale inkomenseis. Alleen kandidaten die aan deze maximale huishoudinkomenseis voldoen krijgen een vergunning om de woning daadwerkelijk te mogen bewonen.   Er is een overlegorgaan gevormd bestaande uit vertegenwoordigers van Van ’t Hof Rijnland, MVGM, Vesteda en IVBN en zij hebben ondertussen gesprekken gevoerd over de praktische invulling van de twee HVO’s. Hierbij valt te denken aan onderwerpen zoals: Wie vraagt de woonvergunning aan? Hoe lang duurt het om een vergunning te krijgen? Wat gebeurt er als een kandidaat op basis van verstrekte gegevens een woning toegewezen heeft gekregen en heeft betrokken, maar toch geen vergunning krijgt? Etc.   Met beide gemeenten is overeengekomen dat er voorlopig uitgegaan mag worden van een aantal procesafspraken. De procesafspraken zijn voor onze leden HIER>> terug te vinden.
 • VGM NL Algemene Inkoopvoorwaarden herzien | versie 4.0 gedeponeerd & beschikbaar: Op 2 juli 2019 zijn de VGM NL Algemene Inkoopvoorwaarden gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank Midden-Nederland. Deze gewaarmerkte versie is nu voor VGM NL leden en andere geïnteresseerden opvraagbaar.   De geactualiseerde VGM NL Inkoopvoorwaarden zijn aangepast aan nieuwe wet- en regelgeving. Denk hierbij aan de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) ten behoeve van risicobeperking door ketenafspraken en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), met het oog op persoonlijke gegevens en privacy.   Daarnaast is een aantal artikelen aangepast naar aanleiding van ervaringen uit de dagelijkse praktijk van de bij VGM NL aangesloten vastgoed- en VvE managementorganisaties. Zo is er aansluiting gezocht bij DNR 2011 en zijn onderwerpen als liftonderhoud en gevelreiniging minder specifiek in de algemene voorwaarde opgenomen.   Het document is vanaf heden voor de aangesloten leden beschikbaar op de website van VGM NL (www.vgm.nl).
 • VGM NL en NVM: "Huurstijging vlakt af ondanks grote vraag naar vrije sector huurwoningen": De krapte op de woningmarkt blijft zichtbaar in de vrije sector huurmarkt. De vraag is nog altijd groter dan het aanbod. Dit tekort aan woningen is de drijfveer achter de prijsstijgingen. Wel zet de trend van 2018 zich door en is de prijsstijging minder dan de voorgaande jaren. Dit blijkt uit de vrije sector huurmarktcijfers over de eerste helft van 2019 in de marktrapportage ‘Transparantie in de verhuurmarkt van VGM NL en NVM’.     De gemiddelde vierkante meter transactieprijs van de huurwoningen in de vrije sector is in de eerste helft van 2019 opnieuw gestegen. Nieuwe huurders betalen gemiddeld in Nederland 11,58 per m2. Dat betekent een stijging van 5,4% ten opzichte van de prijzen van een jaar eerder. De stijging van de absolute huurprijs ten opzichte van een jaar eerder was met 4,4% iets minder groot. De gemiddelde transactiehuurprijs bedroeg het afgelopen halfjaar 1.088 euro. Regionale verschillen blijven groot.   Hieronder vindt u het persbericht en de marktrapportage. Neem voor meer informatie graag contact op met Ilse Kaandorp (tel. 06 1089 2507 | e-mail: i.kaandorp@vgm.nl).
 • ACM in actie tegen verboden bemiddelingskosten: Omdat huurbemiddelaars nog steeds in strijd met de regels bemiddelingskosten rekenen aan huurders is de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in actie gekomen. Bemiddelingskosten rekenen is niet toegestaan als huurbemiddelaars in opdracht van verhuurders handelen. De ACM heeft lasten onder dwangsom opgelegd aan enkele huurbemiddelaars. Hiermee dwingt de ACM de bedrijven te stoppen met het rekenen van bemiddelingskosten. Na de zomer gaat de ACM opnieuw controleren. Huurbemiddelaars die dan nog steeds onterechte kosten rekenen aan huurders kunnen een boete van de ACM verwachten. De boetes die de ACM kan opleggen bedragen maximaal 900.000 euro per overtreding. Lees meer>>Bron: ACM

 • Vastgoedbelang.nl
 • Appels en peren: misleidende cijfers over lasten corporaties en particuliere verhuurders: Corporaties, vertegenwoordigd door koepelvereniging Aedes, zijn ongelukkig met hun fiscale situatie....
 • Reactie Vastgoed Belang op PBL-onderzoek naar particuliere verhuurder: Vastgoed Belang, vereniging van particuliere verhuurders, is blij met de uitkomsten van het ...
 • Kadaster en UvA zien geen causaal verband tussen beleggersaankopen en stijgende woningprijzen: Er is geen causaal verband tussen beleggersaankopen en stijgende woningprijzen. Dat is de ...
 • Reactie Vastgoed Belang op kabinetsplannen box 3: De aanpassing van de belasting op vermogen zoals spaargeld en beleggingen  (box 3) is door het ...
 • Reactie Vastgoed Belang op Prinsjesdag: Vandaag presenteerde het kabinet opnieuw een verregaande ingreep in de huursector. De mate waarin de...
 • 13 NOVEMBER 2019: VIERING 125-JARIG BESTAAN VASTGOED BELANG MET SPECIALE GASTEN:   Vastgoed Belang bestaat 125 jaar en dat vieren wij graag met u! Op woensdag 13 november ...
 • Vastgoed Belang bij discussieprogramma Hollandse Zaken op NPO 2: Vastgoed Belang-directeur Laurens van de Noort was op donderdagavond 18 juli te gast bij Hollandse ...
 • Verhuurders niet langer buiten schot bij drugsvondst, Van de Noort reageert bij BNR: Vastgoed Belang wordt in de landelijke media regelmatig gevraagd naar de positie van particuliere ...
 • Vastgoed Belang: zet in op lokale afspraken en nieuwbouw in plaats van slechte plan noodknop: Op donderdag 4 juli heeft minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer ...
 • Vastgoed Belang opent meldpunt voor verhuurdersklachten Huisvestingsverordeningen: Vastgoed Belang heeft een meldpunt beschikbaar gesteld waar verhuurders klachten en problemen kunnen...
 • Vastgoed Belang inzake Klimaatakkoord. Wat betekent het Klimaatakkoord voor verhuurders?: Vrijdag 28 juni presenteerde minister Wiebes het Klimaatakkoord. Vastgoed Belang, de ...
 • Blijvend tekort studentenkamers: Het tekort aan studentenwoningen houdt onverminderd aan. Als grootste studentenhuisvester kunnen én...
 • Minister Ollongren zet in op extra impuls voor flexwonen: Op woensdag 29 mei heeft minister Ollongren de kamer geïnformeerd over haar Stimuleringsaanpak ...
 • Vastgoed Belang reageert bij stand.nl (Radio 1) op bevriezing van huren in Berlijn: Vastgoed Belang wordt in de landelijke media regelmatig gevraagd naar de positie van particuliere ...
 • Informatieplicht energiebesparing. Wie is verantwoordelijk?: Voor verhuurders en huurders van utiliteitsgebouwen is niet altijd duidelijk wie verantwoordelijk is...

Verhuur makelaar
Bereken de Huurprijs van Uw Woning

Een van de belangrijkste onderdelen van de afweging of u een huis of appartement gaat verhuren, is welke huurprijs u kunt hanteren? De huurprijs bepaa… Meer →


Huur Verhogen of Niet?

Verhuurders van een huis of appartement lopen in elk geval 1x per jaar aan tegen de vraag: moet ik de huur verhogen of niet? En ook wanneer ze op zoek… Meer →


Wat Kost een Verhuurmakelaar?

Welke verhuurmakelaar kosten zijn er wanneer ik een verhuurmakelaar inschakel? Uiteraard is elke verhuurmakelaar vrij om zijn eigen prijs of courtage … Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2019