Huis Verhuren - Ontwikkelingen augustus 2022

Verhuurmakelaar


Nieuws over Woningen, Huis en Appartement verhuur augustus 2022

  Vastgoedjournaal.nl
 • Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt: De sterk gestegen hypotheekrente in combinatie met de torenhoge huizenprijzen zorgen de laatste maand voor een impasse op de woningmarkt, zo blijkt uit een analyse van De Hypotheker. Het aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning daalde in juli met maar liefst 28 procent in vergelijking met de maand ervoor.
 • Monitor Koopwoningmarkt: markt nieuwbouwwoningen zakt in: Het aantal aangeboden en verkochte nieuwbouwwoningen blijkt in het eerste kwartaal van 2022 te zijn teruggezakt tot het niveau van kort na de Kredietcrisis (2008-2013). Daarnaast ligt het aantal nieuwbouwwoningen waarvoor een bouwvergunning is verleend in de eerste vijf maanden van 2022 circa 15% lager dan in het jaar ervoor.
 • Satelliet Meubelen neemt logistiek pand in gebruik in Oosterhout: Per 1 september 2022 zal Satelliet Meubelen circa 2.500 m² logistieke ruimte in gebruik nemen voor de uitbreiding van haar huidige logistieke activiteiten om verdere groei mogelijk te maken. De ruimte is gelegen aan het Wilhelminakanaal Noord 2A te Oosterhout (NB).  
 • Overal stijgen woninghuren harder dan de waarde, behalve in Amsterdam: De huurgroei van woningen overtrof de groei van de woningwaarde in de eerste helft van 2022, volgens de Savills World Cities Index. Wereldwijd werd er een gemiddelde huurgroei van 3,1% gemeten, afgezet tegen een waardestijging van 2,4%.
 • Markt voor private vastgoedfondsen vertraagt: Het aantal private vastgoedfondsen dat hun doelstellingen haalde bij het geld ophalen bij investeerders, daalde in het tweede kwartaal 2022 met 26,6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 
 • Corporatie Trudo roept op tot meer mogelijkheden voor sociale koop: Woningcorporatie Trudo wil en kan de bouw van betaalbare woningen in haar sociale voorraad en voor het middensegment de komende vijftien jaar verdubbelen, maar stuit hierbij op belemmeringen in wet- en regelgeving. De corporatie roept op die weg te nemen. 
 • Rozendaal aantrekkelijkste gemeente om in te wonen: De gemeente Rozendaal, gelegen net boven Arnhem in Gelderland, is de aantrekkelijkste gemeente om in te wonen. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Louter.
 • Maasdelta bouwt 137 nieuwe woningen in Spijkenisse: Gemeente Nissewaard en corporatie Maasdelta Groep gaan een gedeelte van de wijk Sterrenkwartier in Spijkenisse herstructureren. Er worden 229 woningen gesloopt om plaats te maken voor 137 nieuwe woningen.
 • Nieuwe huurders voor FIVE55 in Rotterdam: IRIS Corporate Finance en Blockrise Capital hebben een overeenkomst gesloten voor de huur van een totaal van 835 m² kantoorruimte in het kantoorgebouw FIVE55 in Rotterdam.
 • Noordelijke supermarktketen breidt uit: Supermarktketen Poiesz heeft een winkel van Coop overgenomen in het Groninger Zuidbroek. Eerder al werd de Coop supermarkt op Vlieland overgenomen. 
 • IVBN stelt zich teweer tegen discussies rond 'nep-sociale huur': De IVBN heeft in reactie op de wijziging op de Wet op de huurtoeslag laten weten in principe zich te kunnen vinden in de vereenvoudiging van het systeem. Maar de voorgestelde genormeerde huren moeten niet de nieuwe ‘norm’ voor huurprijzen van woonruimte worden, vindt de IVBN.
 • GGZ Westelijk Noord-Brabant wil panden verkopen voor onder andere woningbouw: GGZ Westelijk Noord-Brabant heeft in een interview in dagblad BN De Stem laten weten dat ze woningbouw en het verkoop van vastgoed op haar terrein mogelijk wil maken. De gemeente moet hiervoor bestemmingsplannen wijzigen.

Verhuur makelaar
Appartement Kaal, Gestoffeerd of Gemeubileerd Verhuren

Wanneer u besloten heeft een appartement te gaan verhuren, komt de vraag: in welke staat ga ik het appartement aanbieden? U kunt een appartement in ve… Meer →


Huis Kopen en Verhuren: 10 Belangrijke Tips

Op zoek naar een huis om te kopen en te verhuren? Nog beginnen als verhuurder, of op zoek voor uitbreiding van uw vastgoedportefeuille? Lees hier de 1… Meer →


7 Manieren om een Betrouwbare Huurder te Vinden

Een van de grootste nachtmerries van verhuurders is het hebben van foute of onbetrouwbare huurders. Huurders die niet betalen, huurders die uw woning … Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2022