De Rijksoverheid geeft ook antwoord op vragen van huurders omtrent huurverhoging. En deze antwoorden zijn ook van belang voor verhuurders. Voor verhuurders en hun huurders hebben we daarom deze vragen met antwoorden opgenomen op onze website. Lees hieronder het antwoord op de volgende vraag:

Huurverhoging: Bezwaar maken tegen huurverhoging na renovatie van mijn woning: hoe doe ik dat?

Huurverhoging: Bezwaar maken tegen huurverhoging na renovatie van mijn woning: hoe doe ik dat?
Antwoord op huurdersvraag: "Bezwaar maken tegen huurverhoging na renovatie van mijn woning: hoe doe ik dat?"

Bent u het niet eens met de huurverhoging na een woningverbetering (renovatie) van uw sociale-huurwoning? Dan kunt u aan de Huurcommissie vragen of de verhoging terecht is. Huurt u een woning in de vrije sector? Dan moet u naar de rechtbank als u het niet eens bent met de huurverhoging .

Verzoek indienen bij Huurcommissie

Zowel de huurder als de verhuurder kunnen de Huurcommissie vragen om een uitspraak. Dat kan uiterlijk tot 3 maanden nadat de verbetering is aangebracht. Uw verzoek begint met het indienen van een verzoekschrift. Op de website van de Huurcommissie vindt u:

  • Verzoekschrift huurverhoging na woningverbetering voor huurders;
  • Verzoekschrift huurverhoging na woningverbetering voor verhuurders.

Bij de Huurcommissie leest u meer over het verloop van de procedure.

Bezwaar huurverhoging vrije sector

Huurt u een woning in de vrije sector (geliberaliseerde huurwoning) en bent u het niet eens met de huurverhoging na een renovatie? Dan moet u naar de rechter voor een uitspraak. Er is 1 uitzondering: als in uw huurcontract staat dat u bij onenigheid met de verhuurder de Huurcommissie om advies vraagt.

Bron: Rijksoverheid, 06-07-2020

Meer vragen over huurverhoging

Zowel de huurder als de verhuurder van een woning zijn gebonden aan regels. De regels gaan onder meer over huurverhoging. Lees hieronder meer huurdersvragen en antwoorden over dit onderwerp.
7 Manieren om een Betrouwbare Huurder te Vinden

Een van de grootste nachtmerries van verhuurders is het hebben van foute of onbetrouwbare huurders. Huurders die niet betalen, huurders die uw woning … Meer →


Wat Kost een Verhuurmakelaar?

Welke verhuurmakelaar kosten zijn er wanneer ik een verhuurmakelaar inschakel? Uiteraard is elke verhuurmakelaar vrij om zijn eigen prijs of courtage … Meer →


Verhuurmakelaar: Nuttig of Nutteloos

Een huis verhuren - heb ik daarvoor een verhuurmakelaar voor nodig? Of kan ik dat zelf? Veel verhuurders kiezen ervoor het hele proces van het vinden … Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2020