De Rijksoverheid geeft ook antwoord op vragen van huurders omtrent huurverhoging. En deze antwoorden zijn ook van belang voor verhuurders. Voor verhuurders en hun huurders hebben we daarom deze vragen met antwoorden opgenomen op onze website. Lees hieronder het antwoord op de volgende vraag:

Huurverhoging: Mag huurverhoging na het aanbrengen van voorzieningen voor gehandicapten?

Huurverhoging: Mag huurverhoging na het aanbrengen van voorzieningen voor gehandicapten?
Antwoord op huurdersvraag: "Mag huurverhoging na het aanbrengen van voorzieningen voor gehandicapten?"

Als een verhuurder een woning aanpast voor gehandicapten, kan dat een huurverhoging tot gevolg hebben. Door de voorziening voor gehandicapten kan uw woning namelijk meer punten krijgen volgens de puntentelling van de Huurcommissie.

Voorziening in de woning en puntentelling

Voor elke € 226,89 die de verhuurder heeft besteed aan de aanpassing, krijgt de woning 1 extra huurpunt. Kosten die de huurder zelf maakt tellen niet mee. De subsidie die de verhuurder heeft gekregen voor de aanpassingen telt ook niet mee.

Huurprijs vooraf afspreken

Past de verhuurder uw woning aan voor gehandicapten? Dan spreekt u samen met de verhuurder vooraf een nieuwe huurprijs af. Het bedrag van de aangebrachte voorzieningen is het uitgangspunt. Van dit bedrag trekt u de subsidie die de verhuurder heeft ontvangen en de eigen bijdrage van de huurder af.

Verder kunt u bij de nieuwe huurprijs rekening houden met:

  • de gemiddelde levensduur van de woonvoorziening;
  • de onderhoudskosten.

De kosten voor toekomstige vervanging van de voorziening door ouderdom en slijtage tellen niet mee.

De nieuwe huurprijs mag niet hoger zijn dan de maximale huurprijs. De maximale huurprijs hangt af van het aantal punten van de huurwoning.

Inschakelen Huurcommissie

Bent u het niet eens met uw verhuurder over de huurverhoging? Dan kunt u binnen 3 maanden na de aanpassing van de woning naar de Huurcommissie gaan. Ook de verhuurder kan de Huurcommissie vragen om uitspraak over de huurverhoging te doen.

De Huurcommissie heeft meer informatie over huurverhoging na woningverbetering.

Bron: Rijksoverheid, 18-02-2020

Meer vragen over huurverhoging

Zowel de huurder als de verhuurder van een woning zijn gebonden aan regels. De regels gaan onder meer over huurverhoging. Lees hieronder meer huurdersvragen en antwoorden over dit onderwerp.
Geld Verdienen met een Huis Verhuren

Snel geld verdienen met een appartement of huis verhuren? Aantrekkelijk: met het verhuren van vastgoed een passief inkomen genereren - een inkomen zon… Meer →


Huis Kopen en Verhuren: 10 Belangrijke Tips

Op zoek naar een huis om te kopen en te verhuren? Nog beginnen als verhuurder, of op zoek voor uitbreiding van uw vastgoedportefeuille? Lees hier de 1… Meer →


Bereken de Huurprijs van Uw Woning

Een van de belangrijkste onderdelen van de afweging of u een huis of appartement gaat verhuren, is welke huurprijs u kunt hanteren? De huurprijs bepaa… Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2020