De Rijksoverheid geeft ook antwoord op vragen van huurders omtrent huurwoning. En deze antwoorden zijn ook van belang voor verhuurders. Voor verhuurders en hun huurders hebben we daarom deze vragen met antwoorden opgenomen op onze website. Lees hieronder het antwoord op de volgende vraag:

Huurwoning: Hoe kan ik energie besparen in mijn huurwoning?

Huurwoning: Hoe kan ik energie besparen in mijn huurwoning?
Antwoord op huurdersvraag: "Hoe kan ik energie besparen in mijn huurwoning?"

U kunt als huurder energie besparen door bijvoorbeeld de verwarming lager te zetten. Of door op een lagere temperatuur kleren te wassen. U kunt ook met uw verhuurder bespreken welke energiebesparende maatregelen voor uw woning haalbaar zijn.

Energiebesparende maatregelen in huurwoningen

Uw verhuurder is verantwoordelijk voor grote energiebesparende aanpassingen aan uw huurwoning. Bijvoorbeeld voor de isolatie van het dak. Wilt u weten of uw huurwoning energiezuiniger kan worden gemaakt? Neem hierover dan contact op met uw verhuurder.

De energieconsumptie van uw woning telt mee in de berekening van huurpunten. Hoe zuiniger de huurwoning, hoe meer huurpunten en hoe hoger de maximale huurprijs. Dit moet verhuurders stimuleren te investeren in energiebesparende maatregelen.

Energiebesparende tips voor huurders

U kunt als huurder ook zelf energie besparen door verstandig om te gaan met energie. U kunt bijvoorbeeld de verwarming lager zetten of apparaten uitzetten als u ze niet gebruikt. Milieu Centraal heeft meer energiebesparende tips.

Slimme meters geven inzicht in energiegebruik

Een slimme meter kan u helpen om energie te besparen. Met een slimme meter kunt u elke maand van uw energiebedrijf een overzicht ontvangen van uw energieverbruik en de geschatte kosten. U hoort via uw verhuurder wanneer u een slimme meter krijgt.

Wilt u dagelijks inzicht in uw energieverbruik? Koppel dan een energieverbruiksmanager aan uw slimme meter. Een overzicht van producten en diensten ziet u op Eergieverbruiksmanagers.nl.

Bekijk op energielabel hoe energiezuinig uw woning is

Bent u van plan een woning te huren? Controleer of deze woning een energielabel heeft. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Op het label vindt u ook informatie over energiebesparende maatregelen die u kunt nemen.

Bron: Rijksoverheid, 12-04-2023

Meer vragen over huurwoning

Zowel de huurder als de verhuurder van een woning zijn gebonden aan regels. De regels gaan onder meer over huurwoning. Lees hieronder meer huurdersvragen en antwoorden over dit onderwerp.
Huis Kopen en Verhuren: 10 Belangrijke Tips

Op zoek naar een huis om te kopen en te verhuren? Nog beginnen als verhuurder, of op zoek voor uitbreiding van uw vastgoedportefeuille? Lees hier de 1… Meer →


Appartement Kaal, Gestoffeerd of Gemeubileerd Verhuren

Wanneer u besloten heeft een appartement te gaan verhuren, komt de vraag: in welke staat ga ik het appartement aanbieden? U kunt een appartement in ve… Meer →


Huis Verkopen of Verhuren: 6 Belangrijke Afwegingen

U heeft een nieuwe woning gekocht (of bent van plan dit te doen) en staat nu voor een dilemma: ga ik mijn huidige huis verkopen of verhuren? In deze t… Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2023