De Rijksoverheid geeft ook antwoord op vragen van huurders omtrent huurwoning. En deze antwoorden zijn ook van belang voor verhuurders. Voor verhuurders en hun huurders hebben we daarom deze vragen met antwoorden opgenomen op onze website. Lees hieronder het antwoord op de volgende vraag:

Huurwoning: Hoe kan ik thuis ongedierte bestrijden?

Huurwoning: Hoe kan ik thuis ongedierte bestrijden?
Antwoord op huurdersvraag: "Hoe kan ik thuis ongedierte bestrijden?"

Sommige soorten ongedierte in huis kunt u met eenvoudige maatregelen zelf bestrijden. Met muizenvallen bestrijdt u muizen. Met tocht gaat u fruitvliegjes tegen. En met zakjes lavendel verjaagt u motten uit uw kledingkast. Welke maatregel effectief is, verschilt per soort ongedierte.

Ongedierte in huis voorkomen en bestrijden

Veel ongedierte komt af op voedsel. Zorg dus dat u eten goed opbergt. Het helpt ook om naden en kieren dicht te maken. Zorg daarbij wel voor genoeg ventilatie in huis. Milieu Centraal heeft meer tips om ongedierte te voorkomen en te bestrijden. Zoals papiervisjes, mieren of plagen op kamerplanten.

Sommige soorten ongedierte kunt u niet zelf bestrijden, zoals houtworm. Voor de bestrijding van houtworm schakelt u een gespecialiseerd bedrijf in.

Advies over bestrijding ongedierte in huis

Heeft u last van ongedierte in huis, dan kunt u bij de gemeente terecht voor advies. De gemeente bekijkt hoe het ongedierte kan worden bestreden. U kunt ook contact opnemen met het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD).

Bron: Rijksoverheid, 19-04-2023

Meer vragen over huurwoning

Zowel de huurder als de verhuurder van een woning zijn gebonden aan regels. De regels gaan onder meer over huurwoning. Lees hieronder meer huurdersvragen en antwoorden over dit onderwerp.
Verhuurmakelaar: Nuttig of Nutteloos

Een huis verhuren - heb ik daarvoor een verhuurmakelaar voor nodig? Of kan ik dat zelf? Veel verhuurders kiezen ervoor het hele proces van het vinden … Meer →


7 Manieren om een Betrouwbare Huurder te Vinden

Een van de grootste nachtmerries van verhuurders is het hebben van foute of onbetrouwbare huurders. Huurders die niet betalen, huurders die uw woning … Meer →


Appartement voor Verhuur Kopen of Verkopen

De prijzen van appartementen voor verhuur zijn in ontwikkeling. Overweegt u een appartement te kopen voor verhuur? Of juist een bestaand appartement v… Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2024