De Rijksoverheid geeft ook antwoord op vragen van huurders omtrent huurwoning. En deze antwoorden zijn ook van belang voor verhuurders. Voor verhuurders en hun huurders hebben we daarom deze vragen met antwoorden opgenomen op onze website. Lees hieronder het antwoord op de volgende vraag:

Huurwoning: Hoe maak ik bezwaar tegen de huurverhoging voor mijn sociale huurwoning?

Huurwoning: Hoe maak ik bezwaar tegen de huurverhoging voor mijn sociale huurwoning?
Antwoord op huurdersvraag: "Hoe maak ik bezwaar tegen de huurverhoging voor mijn sociale huurwoning?"

U bent het niet eens met de huurverhoging van uw sociale huurwoning. U maakt bezwaar bij uw verhuurder met een bezwaarschrift. Is de verhuurder het niet eens met uw bezwaar? Dan moet de verhuurder naar de Huurcommissie stappen. Of u maakt bezwaar door de huurverhoging niet te betalen.

Bezwaar tegen huurverhoging met bezwaarschrift

Huurt u een zelfstandige woning? Bijvoorbeeld een eengezinswoning, appartement, studio? Download een voorbeeldbrief bezwaar tegen jaarlijkse huurverhoging. Dat doet u op de website van Het Juridisch Loket.

Huurt u een kamer, woonwagen of standplaats? Download een voorbeeldbrief bezwaar tegen jaarlijkse huurverhoging. Dat doet u op de website van Het Juridisch Loket.

Lever het ingevulde bezwaarschrift in bij uw verhuurder (houd een kopie voor uzelf achter). Dat moet u doen vóór de dag dat de huurverhoging ingaat.

Bezwaar tegen huurverhoging door huurverhoging niet te betalen

Heeft u geen bezwaarschrift ingediend, maar betaalt u de huurverhoging ook niet? Dan moet uw verhuurder u (aangetekend) een herinneringsbrief sturen. Dat moet binnen 3 maanden na de datum van de huurverhoging. 
Bent u het nog niet eens met de huurverhoging? Dan moet u de Huurcommissie om een uitspraak vragen. Die beoordeelt dan of de huurverhoging wel klopt. U moet de oude huur wel gewoon blijven betalen.

Let op: u moet de Huurcommissie inschakelen binnen 4 maanden. Gerekend vanaf datum dat de huurverhoging ingaat. Doet u dat u niet op tijd? Dan moet u de huurverhoging toch betalen.

De huurcommissie beschrijft de bezwaarprocedure tegen een huurverhoging

Wanneer bezwaar maken tegen huurverhoging

Lees in welke gevallen u bezwaar kunt maken tegen een huurverhoging. 

Advies van Het Juridisch Loket over huurverhoging

Neem contact op met Het Juridisch Loket voor advies. 

Bron: Rijksoverheid, 13-04-2023

Meer vragen over huurwoning

Zowel de huurder als de verhuurder van een woning zijn gebonden aan regels. De regels gaan onder meer over huurwoning. Lees hieronder meer huurdersvragen en antwoorden over dit onderwerp.
7 Manieren om een Betrouwbare Huurder te Vinden

Een van de grootste nachtmerries van verhuurders is het hebben van foute of onbetrouwbare huurders. Huurders die niet betalen, huurders die uw woning … Meer →


Wat Kost een Verhuurmakelaar?

Welke verhuurmakelaar kosten zijn er wanneer ik een verhuurmakelaar inschakel? Uiteraard is elke verhuurmakelaar vrij om zijn eigen prijs of courtage … Meer →


Checklist Verhuurmakelaar: Hoe Kies Ik een Goede Verhuurmakelaar?

De ene verhuurmakelaar is de andere niet. Een verhuurmakelaar dient uw doelen te dienen, maar in de praktijk is er veel kaf tussen het koren. De titel… Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2024