De Rijksoverheid geeft ook antwoord op vragen van huurders omtrent huurwoning. En deze antwoorden zijn ook van belang voor verhuurders. Voor verhuurders en hun huurders hebben we daarom deze vragen met antwoorden opgenomen op onze website. Lees hieronder het antwoord op de volgende vraag:

Huurwoning: Kan ik mijn tijdelijke huurcontract tijdelijk verlengen?

Huurwoning: Kan ik mijn tijdelijke huurcontract tijdelijk verlengen?
Antwoord op huurdersvraag: "Kan ik mijn tijdelijke huurcontract tijdelijk verlengen?"

U kan uw aflopende, tijdelijke huurcontract mogelijk laten verlengen tot 1 juli 2021. U moet uw verhuurder dit schriftelijk vragen binnen 1 week nadat uw contract stopt. Of, als uw verhuurder u al heeft laten weten dat uw contract stopt, voor 8 april 2021. 

Huurcontracten die verhuurder tijdelijk mag verlengen

Huurcontracten die u mogelijk kan laten verlengen zijn:

  • Tijdelijke huurcontracten van maximaal 2 jaar voor een zelfstandige woning. Dit zijn woningen met een eigen ingang of keuken en badkamer.
  • Tijdelijke huurcontracten van maximaal 5 jaar voor onzelfstandige woningen. Dit zijn woningen met een gedeelde ingang of keuken en badkamer. Bijvoorbeeld voor een kamer in een studentenhuis.

Vraag uw verhuurder om tijdelijke verlenging

Vraag uw verhuurder schriftelijk om verlenging van uw huurcontract. Dit kan met een e-mail of met een brief. Uw verhuurder mag uw tijdelijke huurcontract verlengen. Uw contract loopt dan tot uiterlijk 1 juli 2021. 

Bron: Rijksoverheid, 19-04-2023

Meer vragen over huurwoning

Zowel de huurder als de verhuurder van een woning zijn gebonden aan regels. De regels gaan onder meer over huurwoning. Lees hieronder meer huurdersvragen en antwoorden over dit onderwerp.
Appartement voor Verhuur Kopen of Verkopen

De prijzen van appartementen voor verhuur zijn in ontwikkeling. Overweegt u een appartement te kopen voor verhuur? Of juist een bestaand appartement v… Meer →


Verhuurmakelaar: Nuttig of Nutteloos

Een huis verhuren - heb ik daarvoor een verhuurmakelaar voor nodig? Of kan ik dat zelf? Veel verhuurders kiezen ervoor het hele proces van het vinden … Meer →


Huur Verhogen of Niet?

Verhuurders van een huis of appartement lopen in elk geval 1x per jaar aan tegen de vraag: moet ik de huur verhogen of niet? En ook wanneer ze op zoek… Meer →


Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2023