Appartement verhuur in Dordrecht

DordrechtVerhuurmakelaar

Meer en meer huiseigenaren verhuren hun huis of appartement. En dat is in veel gevallen ook een goed idee voor bijvoorbeeld extra inkomsten. De huizenbezitter moet nog wel wat vragen aanpakken.

De verhuurmakelaar in Dordrecht is behulpzaam bij het vinden van de juiste antwoorden op de vragen van verhuurders. Daarnaast is een verhuurmakelaar bekend met vrijwel alles over het te huur aanbieden, zoals een geschikte huurprijs in Dordrecht. En hoe u er zeker van bent dat u een betrouwbare bewoner in uw huis uitkiest. Voorkom problemen en vertrouw op de betrouwbare verhuurmakelaar. Hier vindt u meer informatie over verhuurmakelaars bij u in de buurt en over een huis verhuren in Dordrecht.

Verhuurmakelaar Dordrecht
Verhuurmakelaar Dordrecht

Veelgestelde vragen

Als verhuurder heeft u wellicht de de volgende vragen:

 • Hoe snel kan ik een huis verhuren?
 • Kan ik mijn huis verhuren onder de leegstandswet?
 • Welke fiscale gevolgen heeft huisverhuur?
 • Hoe zoek ik een betrouwbare huurder?
 • Zijn mijn huurinkomsten belasting vrij?
 • Welke gemeentelijke vergunningen zijn er nodig?
 • Welke kosten betaal ik en welke kosten betaalt de huurder?
 • ... en meer vragen over verhuur
 • Een groot deel van de antwoorden vindt u in het informatiepakket, dat direct beschikbaar is.


  Online overzicht van woningen te huur

  Meer voorbeelden inzien om uw woning te verhuren? Kijk voor inspiratie in het online overzicht van huizen te huur en klik op de volgende websites met meer informatie over uw huis verhuren Dordrecht:

  Huis te huur aanbieden in Dordrecht?

  Indien u overweegt een woning te verhuren in Dordrecht adviseren wij u aan om een verhuurmakelaar in te schakelen. Het voordeel van een makelaar is dat deze niet alleen Dordrecht goed kent, maar ook ruime ervaring heeft met huurders, en u daarom goed kan helpen met o.a. de juiste prijsstelling, geschikte foto's en passende omschrijving. Dat zal de nodige potentiele huurders opleveren. De verkoopmakelaar kan prefect helpen met het checken of een kandidaat geschikt is als huurder voor uw woning. Is de huurder betrouwbaar, passend voor de woning, draagkrachtig, goede referenties en heeft hij of zij zich voorheen ook als voorbeeldig huurder gedragen? De makelaar kan diverse nare problemen vermijden. Een verhuurmakelaar is in elk geval aan te bevelen voor diegenen die hun huis voor de eerste maal gaan verhuren. Kijk bij het kiezen van een verkoopmakelaar naar de kosten, maar ook naar de ervaring en welke activiteiten de verhuurmakelaar voor u uitvoert. De informatie in het verhuurpakket geeft de nodige slimme tips.

  Makelaar voor het beheer van de woning

  Naast het zoeken van een passende huurder, kan de makelaar helpen bij het beheer van het huis. Als de bewoner vragen of problemen heeft, gaat hij naar de verhuurmakelaar. Pas wanneer er zaken gerepareerd moeten worden, heeft de verhuurder een taak. Verder zorgt de makelaar voor het incasseren van de huurkosten. Zo min mogelijk gedoe voor de verhuurder.

  Makelaar voor het vinden van kandidaten

  Wat kan een verhuurmakelaar allemaal u uit handen nemen? De meeste verkoopmakelaars bieden een dienstenpakket dat helpt bij het vaststellen van een huurprijs, vaststellen van een huurdersprofiel, tips om de woning beter verhuurbaar te maken en het opmaken van een woningomschrijving. De woning wordt vervolgens aangeboden op diverse manieren. De woning kan geplaatst worden op diverse sites. Potentiele huurders nemen daarna contact op met de makelaar. Deze zal een eerste check doen: heeft de kandidaat voldoende inkomen?.

  Indien het een serieuze huurder betreft volgt dikwijls een bezichtiging van het huis. Bij verdere interesse van de kandidaat, maakt de verhuurmakelaar een uitgebreide achtergrondcontrole. Dit betreft vaak een BKR check, referentiecontrole en controle op vaste inkomsten.

  Uiteindelijk stelt de verhuurmakelaar een verhuurcontract op. Uw woning heeft de perfecte huurder gevonden.

  Let op met verhuurmakelaars

  Als het aankomt om te kiezen wie u inschakelt om een betrouwbare huurder te vinden, geldt eigenlijk: vertrouw niet blind op de blauwe ogen van de verhuurmakelaar. Zoals in elk vakgebied is het advies: De ene verhuurmakelaar is de andere niet. Ga niet blind voor de goedkoopste verhuurmakelaar in Dordrecht.

  Lees de checklist verhuurmakelaar met de belangrijkste tips om slechte ervaringen met een verhuurmakelaar te voorkomen.

  Verhuurmakelaar in Dordrecht

  Een makelaar kent de marktvraag naar huurwoningen in Dordrecht en weet welke huurprijzen marktconform zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in het bestand, waardoor u mogelijk zeer snel een huurder voor uw huurwoning vindt. De verhuurmakelaar kan een goede match vinden. Hoe beter de match tussen huis en huurder, hoe minder snel u op zoek moet naar een nieuwe huurder. U kunt een makelaar inschakelen bij zowel verhuur als huur van een huis.

  Overweegt u uw huis te verhuren?

  Als u ook overweegt uw huis te verhuren in Dordrecht, download dan gelijk even de slimme tips en checklists voor verhuur. Gratis en direct beschikbaar.  huis verhuren Dordrecht
  Verhuurmakelaar Dordrecht: Informatie over uw huis verhuren in Dordrecht

  Dordrecht - Huizen nieuws

  Studenten mogen huis verhuren via Airbnb
  Studenten mogen huis verhuren via Airbnb. Een Amsterdamse woonstichting wil bewoners van sociale huurwoningen toestaan hun huis te verhuren via Airbnb. Studenten krijgen de primeur. Marc Kruyswijk en Michiel Couzy 10-06-16, 08:33 Laatste update:  ...
  bron: www.ad.nl
  Verhuur van huis via Airbnb aan banden
  Rotterdamse corporaties binden de strijd aan met huurders die hun woning aanbieden op populaire verhuursites zoals Airbnb. Woonstad dreigt zelfs met ontbinding van het huurcontract. Desondanks verhuren steeds meer Rotterdammers hun privĂ©woning  ...
  bron: www.ad.nl
  Verhuurmakelaars proberen claims huurders te ontlopen
  Een aantal verhuurmakelaars probeert claims van huurders voor onterechte bemiddelingskosten te ontlopen door zich uit te schrijven uit het register van de Kamer van Koophandel. Dat stelt juridisch adviesbureau LVDO. Huurders hebben hierdoor vele  ...
  bron: www.ad.nl
  'Nieuwe huurder is nu dubbel de sigaar'
  Het huurplatform sprak vorig jaar nog van 'een overwinning voor de huurders' toen het hoogste rechtsorgaan bepaalde dat woningzoekenden niet langer bemiddelingskosten hoeven te betalen als zij reageren op een woning die de makelaar aanbiedt.
  bron: www.ad.nl
  Woonbond pakt verhuurmakelaars aan
  De Woonbond gaat deurwaarders inzetten tegen malafide verhuurmakelaars . De huurdersorganisatie schiet hiermee huurders te hulp die hun onterecht betaalde bemiddelings-kosten willen terugeisen, maar waarbij de verhuurmakelaar niet thuis geeft.
  bron: www.ad.nl

  Vind een verhuurmakelaar in uw regio


  Verhuurmakelaar: Nuttig of Nutteloos

  Een huis verhuren - heb ik daarvoor een verhuurmakelaar voor nodig? Of kan ik dat zelf? Veel verhuurders kiezen ervoor het hele proces van het vinden … Meer →


  Bereken de Huurprijs van Uw Woning

  Een van de belangrijkste onderdelen van de afweging of u een huis of appartement gaat verhuren, is welke huurprijs u kunt hanteren? De huurprijs bepaa… Meer →


  Checklist Verhuurmakelaar: Hoe Kies Ik een Goede Verhuurmakelaar?

  De ene verhuurmakelaar is de andere niet. Een verhuurmakelaar dient uw doelen te dienen, maar in de praktijk is er veel kaf tussen het koren. De titel… Meer →


  Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2022