De verhuurmakelaar Utrecht

UtrechtVerhuurmakelaar

Steeds meer mensen overwegen de verhuur van een woning. En dat is dikwijls een heel geschikt idee voor een mooi rendement. De huiseigenaar moet echter wel wat vraagstukken aanpakken voordat hij zijn huis veilig aan een huurder verhuurd heeft.

Eén van de vele vragen waar huizenbezitter bij het verhuren van een woning of appartement voor komt te staan is: "Valt een appartement onder verhuur in vrije sector?" En zo zijn er meer.

De verhuurmakelaar in Utrecht is behulpzaam bij het vinden van de geschikte antwoorden op de vragen van verhuurders. Verder is een verhuurmakelaar bekend met alles over verhuren van een woning, zoals de optimale huurprijs en hoe u er zeker van kan zijn dat u een geschikte bewoner in uw woning krijgt. Beperk problemen en vertrouw op de betrouwbare verhuurmakelaar in Utrecht. Vind hier meer over verhuurmakelaars en over een huis verhuren in Utrecht.

Verhuurmakelaar Utrecht
Verhuurmakelaar Utrecht

Veelgestelde vragen

Wij horen vaak de volgende vragen van verhuurders:

 • Wat doe ik als een huurder niet betaalt?
 • Kan ik een woning of appartement beter verhuren of verkopen?
 • Moet ik mijn appartement voor bepaalde of onbepaalde tijd verhuren?
 • Zijn mijn huurinkomsten belast?
 • Is mijn appartement ideaal voor verhuur aan expats?
 • Hoe vind ik een betrouwbare huurder?
 • Moet ik BTW verrekenen op verhuur?
 • ... en meer vragen over verhuur
 • Antwoorden op een groot deel van deze vragen vindt u in het informatiepakket, dat direct beschikbaar is.

  Actuele woningen - oktober 2023

  Bekijk hoe huurhuizen worden aangeboden op het internet. Huizen die recent te huur staan in Utrecht:

  • Reitdiepstraat 57, 3522 GG, Utrecht
  • Brigittenstraat, 3512 KJ, Utrecht
  • Voorsterbeeklaan 186, 3521 DG, Utrecht
  • Blauwkapelseweg, 3572 KA, Utrecht
  • Lange Nieuwstraat, 3512 PG, Utrecht
  • Montfoortlaan, 3525 EK, Utrecht
  • Jansveld 3a, 3512 BD, Utrecht
  • Ina Boudier-Bakkerlaan, 3582 VA, Utrecht
  • Zuilenstraat, 3512 ND, Utrecht
  • Sumatrastraat, 3531 PA, Utrecht
  • ... kijk voor meer huurwoningen op een van de sites die genoemd worden op deze website.


  Online overzicht woningen te huur

  Meer voorbeelden inzien om uw huis nog beter te verhuren? Kijk voor inspiratie in het online aanbod van huurwoningen en wij adviseren u de volgende links met meer informatie over uw woning verhuren Utrecht:

  Overweegt u uw huis te verhuren in Utrecht?

  Als u overweegt een huis te verhuren in Utrecht adviseren wij u aan om een verhuurmakelaar om hulp te vragen. Het voordeel van een makelaar is dat deze niet alleen Utrecht goed kent, maar ook ervaring heeft met verhuur, en u daarom kan assisteren met o.a. een passende prijsstelling, geschikte foto's en passende omschrijving. De makelaar kan goed assisteren met het controleren of een kandidaathuurder geschikt is als huurder voor u. Is de (potentiele) huurder betrouwbaar, voldoende draagkrachtig en heeft hij of zij zich voorheen eventueel ook als voorbeeldig huurder gedragen? De makelaar kan nare problemen vermijden. Een verhuurmakelaar is in elk geval aan te raden voor mensen die hun woning voor de eerste keer verhuren. Kijk bij de keuze voor een makelaar naar de kosten, maar ook naar de ervaring en welke activiteiten de verhuurmakelaar voor u uitvoert. De informatie in het verhuurpakket geeft diverse handige tips.

  Overweegt u uw huis te verhuren?

  Als u ook overweegt uw huis te verhuren in Utrecht, download dan nu even de handige tips en checklists voor verhuur. Gratis en direct beschikbaar.

  Makelaar voor het beheer van de woning

  Naast het vinden en screenen van een passende kandidaat, kan de makelaar assisteren bij het beheer van het huis. De verhuurmakelaar is dan eerste aanspreekpunt voor de bewoner van het huis. Als de bewoner vragen heeft, gaat hij naar de verhuurmakelaar. Pas wanneer er zaken gerepareerd moeten worden, komt de verhuurder in beeld. Verder verzorgt de makelaar dan voor het incasseren van de huurkosten.

  Let op: Verhuurmakelaar heeft ook eigenbelang

  Als het aankomt om te kiezen wie u inschakelt om een betrouwbare huurder te vinden, geldt eigenlijk: vertrouw niet standaard elke verhuurmakelaar. De ene verhuurmakelaar is de andere niet. Ga niet blind voor de goedkoopste verhuurmakelaar in Utrecht.

  Lees de checklist verhuurmakelaar met de belangrijkste tips om slechte ervaringen met een verhuurmakelaar te voorkomen.

  Verhuurmakelaar Utrecht

  Een lokale makelaar kent de vraag naar woningen in Utrecht als geen ander en weet welke huurprijzen marktconform zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in zijn/haar adressenbestand, waarmee u mogelijk zeer snel een huurder voor uw huurwoning kan vinden. U kunt een verhuurmakelaar inschakelen bij zowel verhuur als huur van een woning.

  Verhuurmakelaar voor het vinden van kandidaten

  Wat kan een verhuurmakelaar voor diensten leveren? De meeste verkoopmakelaars bieden een dienstenpakket dat helpt bij het geven van een huuradvies, vaststellen van de verhuurprijs, maken van een huurdersprofiel, tips om het huis optimaal verhuurbaar te maken en het opstellen van een woningomschrijving. Het huis wordt vervolgens aangeboden op diverse manieren. Het huis kan geplaatst worden op diverse sites. Vaak zet de makelaar het huis ook online op de eigen website of facebook pagina. Kandidaten nemen daarna contact op met de makelaar. Deze zal een eerste check doenis de kandidaat serieus op zoek?.

  Indien het een serieuze huurder betreft volgt dikwijls een bezichtiging van het huis. Bij verdere interesse van de kandidaat, doet de makelaar een uitgebreide controle. Uiteindelijk stelt de verhuurmakelaar een contract op. Uw huis heeft de perfecte bewoner gevonden.  huis verhuren Utrecht
  Verhuurmakelaar Utrecht: Informatie over uw huis verhuren in Utrecht

  Utrecht - Verhuur nieuws

  'Nieuwe huurder is nu dubbel de sigaar'
  Het huurplatform sprak vorig jaar nog van 'een overwinning voor de huurders' toen het hoogste rechtsorgaan bepaalde dat woningzoekenden niet langer bemiddelingskosten hoeven te betalen als zij reageren op een woning die de makelaar aanbiedt.
  bron: www.ad.nl
  In de dertig en nog steeds op kamers
  Terwijl het aantal eenpersoonshuishoudens alleen maar toeneemt. In Amsterdam, Utrecht en de studentensteden is zelfs de helft van de huishoudens alleenstaand. Wie uit wanhoop besluit de helft van het .... 'We hebben het nog nooit zo druk gehad als ...
  bron: fd.nl
  De wedergeboorte van 123Wonen
  De wedergeboorte van 123Wonen. Twee franchisenemers van verhuurmakelaar 123Wonen besloten vorig jaar de formule over te nemen. De ontwikkeling die ... Het werken als verhuurmakelaar en als franchisegever van 123Wonen moet vooral leuk blijven. Ze zoeken ...
  bron: franchiseplus.nl
  'Ozb stijgt opnieuw harder dan afgesproken'
  De onroerendezaakbelasting voor huiseigenaren gaat in 2016 waarschijnlijk meer omhoog dan eerder is afgesproken. Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) na een steekproef onder 107 gemeenten. De ozb, die elke huiseigenaar moet betalen,  ...
  bron: www.nu.nl
  Woonbond pakt verhuurmakelaars aan
  De Woonbond gaat deurwaarders inzetten tegen malafide verhuurmakelaars . De huurdersorganisatie schiet hiermee huurders te hulp die hun onterecht betaalde bemiddelings-kosten willen terugeisen, maar waarbij de verhuurmakelaar niet thuis geeft.
  bron: www.ad.nl

  Vind een verhuurmakelaar in uw regio


  Huis Verkopen of Verhuren: 6 Belangrijke Afwegingen

  U heeft een nieuwe woning gekocht (of bent van plan dit te doen) en staat nu voor een dilemma: ga ik mijn huidige huis verkopen of verhuren? In deze t… Meer →


  Bereken de Huurprijs van Uw Woning

  Een van de belangrijkste onderdelen van de afweging of u een huis of appartement gaat verhuren, is welke huurprijs u kunt hanteren? De huurprijs bepaa… Meer →


  Appartement Kaal, Gestoffeerd of Gemeubileerd Verhuren

  Wanneer u besloten heeft een appartement te gaan verhuren, komt de vraag: in welke staat ga ik het appartement aanbieden? U kunt een appartement in ve… Meer →


  Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2023