De verhuurmakelaar Utrecht

UtrechtVerhuurmakelaar

Steeds meer mensen overwegen de verhuur van een woning. En dat is dikwijls een heel geschikt idee voor een mooi rendement. De huiseigenaar moet echter wel wat vraagstukken aanpakken voordat hij zijn huis veilig aan een huurder verhuurd heeft.

Eén van de vele vragen waar huizenbezitter bij het verhuren van een woning of appartement voor komt te staan is: "Valt een appartement onder verhuur in vrije sector?" En zo zijn er meer.

De verhuurmakelaar in Utrecht is behulpzaam bij het vinden van de geschikte antwoorden op de vragen van verhuurders. Verder is een verhuurmakelaar bekend met alles over verhuren van een woning, zoals de optimale huurprijs en hoe u er zeker van kan zijn dat u een geschikte bewoner in uw woning krijgt. Beperk problemen en vertrouw op de betrouwbare verhuurmakelaar in Utrecht. Vind hier meer over verhuurmakelaars en over een huis verhuren in Utrecht.

Verhuurmakelaar Utrecht
Verhuurmakelaar Utrecht

Veelgestelde vragen

Als toekomstig verhuurder heeft u wellicht de de volgende vragen:

 • Welke kosten zijn voor mij als verhuurder en welke kosten betaalt de huurder?
 • Welke vergunningen heb ik nodig?
 • Hoe zit het met het financieel beheer van een huis?
 • Wat betekent tijdelijke verhuur?
 • Hoe controleer ik een (potentiële) huurder?
 • Hoe snel kan ik mijn appartement verhuren?
 • Moet ik BTW rekenen op verhuur?
 • ... en meer vragen over verhuur
 • Antwoorden op een groot deel van deze vragen vindt u in het informatiepakket, dat direct beschikbaar is.

  Nieuwe woningen te huur - mei 2024

  Leer van andere verhuurders. Kijk hoe huurwoningen worden gepresenteerd op het internet. Woningen die recent voor huur beschikbaar zijn in Utrecht:

  • Jansveld 3, 3512 BD, Utrecht
  • Reitdiepstraat 57, 3522 GG, Utrecht
  • Lauwerecht 59F, 3515 GN, Utrecht
  • Croeselaan, 3521 CC, Utrecht
  • Hartingstraat 163, 3511 HV, Utrecht
  • P.C. Borstraat 1 A, 3515 XW, Utrecht
  • Brigittenstraat, 3512 KJ, Utrecht
  • Sumatrastraat, 3531 PA, Utrecht
  • Domstraat 7F, 3512 JA, Utrecht
  • AndrĂ© Voltenlaan, 3541 AG, Utrecht
  • ... kijk voor meer huizen op een van de websites die genoemd staan op deze pagina.


  Online overzicht van woningen te huur

  Meer inspiratie op doen om uw woning te verhuren? Kijk voor inspiratie in het actuele online overzicht van huizen te huur met meer informatie over uw woning verhuren Utrecht:

  Overweegt u een woning te huur aan te bieden in Utrecht?

  Indien u overweegt een woning te verhuren adviseren wij u aan om een verhuurmakelaar om hulp te vragen om uw woning snel en veilig te verhuren. Het grote voordeel van een verhuurmakelaar is dat deze Utrecht goed kent, maar ook ervaring heeft met huurders, en u goed kan helpen met o.a. de juiste huurprijs, geschikte foto's en passende omschrijving. Dat zal de nodige potentiele huurders opleveren. De makelaar kan goed helpen met het controleren of een (potentiele) huurder geschikt is als huurder voor uw woning. Is de kandidaat betrouwbaar, geschikt voor de woning, voldoende draagkrachtig en heeft hij/zij zich hiervoor eventueel als goede huurder gedragen? De verhuurmakelaar kan diverse nare problemen vermijden. Een makelaar is in elk geval aan te raden voor mensen die hun huis voor de eerste keer verhuren. Kijk bij het kiezen van een makelaar naar het courtage, maar ook naar de ervaring en welke activiteiten de verhuurmakelaar voor u uitvoert. De informatie in het verhuurpakket geeft de nodige slimme tips.

  Overweegt u ook uw huis te verhuren?

  Als u ook overweegt uw woning te verhuren in Utrecht, download dan gelijk even de slimme tips en checklists voor verhuur. Gratis en direct beschikbaar.

  Verhuurmakelaar voor het beheren van het huis

  Naast het zoeken en screenen van een geschikte huurder, kan de makelaar assisteren bij het dagelijks beheren van het huis. De makelaar is eerste aanspreekpunt voor de bewoner van het huis. Als de bewoner problemen heeft, neemt hij contact op met de verhuurmakelaar. Pas wanneer er zaken echt mis zijn, komt de verhuurder in beeld. Verder verzorgt de makelaar voor het ontvangen van de huurkosten.

  Let op: Verhuurmakelaar heeft ook eigenbelang

  Als het aankomt om te kiezen wie u inschakelt om een betrouwbare huurder te vinden, geldt eigenlijk: vertrouw niet standaard op de blauwe ogen van de verhuurmakelaar. De ene verhuurmakelaar is de andere niet. Ga niet blind voor de goedkoopste verhuurmakelaar in Utrecht.

  Lees de checklist verhuurmakelaar met de belangrijkste tips om slechte ervaringen met een verhuurmakelaar te voorkomen.

  Verhuurmakelaars Utrecht

  Een makelaar kent de vraag naar woningen in Utrecht als geen ander en welke huurprijzen geschikt zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in het adressenbestand, waarmee u potentieel zeer snel een geschikte huurder voor uw huurhuis kan vinden. De makelaar kan een goede match vinden. Hoe beter de klik is tussen woning en huurder, hoe minder vaak u weer op zoek moet naar een nieuwe huurder. U kunt een makelaar inschakelen bij huur van een huis.

  Makelaar voor het zoeken van kandidaten

  Wat kan een verhuurmakelaar allemaal u uit handen nemen? De meeste verkoopmakelaars bieden een dienstenpakket dat helpt bij het geven van een huuradvies, vaststellen van de verhuurprijs, maken van een huurdersprofiel, tips om het huis optimaal verhuurbaar te krijgen en opstellen van een woningomschrijving. De woning wordt vervolgens aangeboden op diverse manieren. De woning kan gezet worden op diverse websites voor huurders. Potentiele huurders nemen daarna contact op met de makelaar. Deze zal een eerste screening doen: heeft de kandidaat voldoende inkomen?. Indien het een serieuze kandidaat betreft volgt vaak een bezichtiging van de woning. Bij verdere interesse van de huurder, maakt de verhuurmakelaar een uitgebreide achtergrondcontrole. Tot slot stelt de verhuurmakelaar een contract op. Uw woning heeft de perfecte huurder gevonden!  huis verhuren Utrecht
  Verhuurmakelaar Utrecht: Informatie over uw huis verhuren in Utrecht

  Utrecht - Verhuur nieuws

  'Nieuwe huurder is nu dubbel de sigaar'
  Het huurplatform sprak vorig jaar nog van 'een overwinning voor de huurders' toen het hoogste rechtsorgaan bepaalde dat woningzoekenden niet langer bemiddelingskosten hoeven te betalen als zij reageren op een woning die de makelaar aanbiedt.
  bron: www.ad.nl
  In de dertig en nog steeds op kamers
  Terwijl het aantal eenpersoonshuishoudens alleen maar toeneemt. In Amsterdam, Utrecht en de studentensteden is zelfs de helft van de huishoudens alleenstaand. Wie uit wanhoop besluit de helft van het .... 'We hebben het nog nooit zo druk gehad als ...
  bron: fd.nl
  De wedergeboorte van 123Wonen
  De wedergeboorte van 123Wonen. Twee franchisenemers van verhuurmakelaar 123Wonen besloten vorig jaar de formule over te nemen. De ontwikkeling die ... Het werken als verhuurmakelaar en als franchisegever van 123Wonen moet vooral leuk blijven. Ze zoeken ...
  bron: franchiseplus.nl
  'Ozb stijgt opnieuw harder dan afgesproken'
  De onroerendezaakbelasting voor huiseigenaren gaat in 2016 waarschijnlijk meer omhoog dan eerder is afgesproken. Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) na een steekproef onder 107 gemeenten. De ozb, die elke huiseigenaar moet betalen,  ...
  bron: www.nu.nl
  Woonbond pakt verhuurmakelaars aan
  De Woonbond gaat deurwaarders inzetten tegen malafide verhuurmakelaars . De huurdersorganisatie schiet hiermee huurders te hulp die hun onterecht betaalde bemiddelings-kosten willen terugeisen, maar waarbij de verhuurmakelaar niet thuis geeft.
  bron: www.ad.nl

  Vind een verhuurmakelaar in uw regio


  Geld Verdienen met een Huis Verhuren

  Snel geld verdienen met een appartement of huis verhuren? Aantrekkelijk: met het verhuren van vastgoed een passief inkomen genereren - een inkomen zon… Meer →


  Huis Kopen en Verhuren: 10 Belangrijke Tips

  Op zoek naar een huis om te kopen en te verhuren? Nog beginnen als verhuurder, of op zoek voor uitbreiding van uw vastgoedportefeuille? Lees hier de 1… Meer →


  Checklist Verhuurmakelaar: Hoe Kies Ik een Goede Verhuurmakelaar?

  De ene verhuurmakelaar is de andere niet. Een verhuurmakelaar dient uw doelen te dienen, maar in de praktijk is er veel kaf tussen het koren. De titel… Meer →


  Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2024