De verhuurmakelaar Utrecht

UtrechtVerhuurmakelaar

Steeds meer mensen overwegen de verhuur van een woning. En dat is dikwijls een heel geschikt idee voor een mooi rendement. De huiseigenaar moet echter wel wat vraagstukken aanpakken voordat hij zijn huis veilig aan een huurder verhuurd heeft.

Eén van de vele vragen waar huizenbezitter bij het verhuren van een woning of appartement voor komt te staan is: "Valt een appartement onder verhuur in vrije sector?" En zo zijn er meer.

De verhuurmakelaar in Utrecht is behulpzaam bij het vinden van de geschikte antwoorden op de vragen van verhuurders. Verder is een verhuurmakelaar bekend met alles over verhuren van een woning, zoals de optimale huurprijs en hoe u er zeker van kan zijn dat u een geschikte bewoner in uw woning krijgt. Beperk problemen en vertrouw op de betrouwbare verhuurmakelaar in Utrecht. Vind hier meer over verhuurmakelaars en over een huis verhuren in Utrecht.

Verhuurmakelaar Utrecht
Verhuurmakelaar Utrecht

Veelgestelde vragen

Als toekomstig verhuurder heeft u wellicht de de volgende vragen:

 • Valt mijn huis onder verhuur in vrije sector?
 • Welke belasting gevolgen heeft huisverhuur?
 • Moet ik BTW verrekenen op verhuur?
 • Welke vergunningen heb ik nodig?
 • Op welke doelgroep van huurders moet ik richten?
 • Moet ik mijn woning voor bepaalde of onbepaalde tijd verhuren?
 • Welke verzekeringen moet ik regelen?
 • ... en meer vragen over verhuur van een woning
 • Antwoorden op een groot deel van deze vragen vindt u via het informatiepakket, dat direct beschikbaar is.

  Actuele woningen - maart 2023

  Leer van anderen. Kijk hoe huizen worden aangeboden op het internet. Huurwoningen die recent te huur staan in Utrecht:

  • Jansveld 3a, 3512 BD, Utrecht
  • Lange Nieuwstraat, 3512 PG, Utrecht
  • Monnetlaan, 3527 GR, Utrecht
  • Fabriekstraat, 3551 SH, Utrecht
  • Luzernevlinder 74, 3544 DK, Utrecht
  • Voorsterbeeklaan 186, 3521 DG, Utrecht
  • Ganzenmarkt, 3512 GD, Utrecht
  • Jansveld 3, 3512 BD, Utrecht
  • Hartingstraat 163, 3511 HV, Utrecht
  • Zuilenstraat, 3512 ND, Utrecht
  • ... kijk voor meer huurhuizen op een van de sites die genoemd staan op deze pagina.


  Online overzicht huizen

  Meer voorbeelden inzien om uw woning te verhuren? Kijk voor voorbeelden en actuele huurprijzen in Utrecht in het overzicht van huurhuizen en wij adviseren u de volgende links met meer informatie over uw woning verhuren Utrecht:

  Huis verhuren in Utrecht?

  Als u overweegt een woning te verhuren in Utrecht adviseren wij u aan om een verhuurmakelaar in de hand te nemen om uw woning snel te verhuren. Het voordeel van een makelaar is dat deze Utrecht goed kent, maar ook ervaring heeft met verhuur, en u goed kan assisteren met o.a. een passende huurprijs en passende beschrijving. De makelaar kan goed helpen met het nagaan of een kandidaat geschikt is als huurder voor u. Is de kandidaathuurder betrouwbaar, draagkrachtig en heeft hij of zij zich hiervoor eventueel ook als goede huurder gedragen? De verhuurmakelaar kan risico's voorkomen. Een makelaar is zeker aan te bevelen voor diegenen die hun woning voor de eerste keer verhuren. Kijk bij het kiezen van een makelaar niet alleen naar de prijs, maar ook naar de ervaring en welke activiteiten de makelaar u uit handen neemt. De informatie in het verhuurpakket geeft enkele tips.

  Uw huis verhuren?

  Als u ook overweegt uw woning te huur aan te bieden in Utrecht, download dan direct even de handige tips en checklists voor verhuur. Gratis en direct beschikbaar.

  Verhuurmakelaar voor het beheren van de huurwoning

  Naast het vinden en screenen van een geschikte huurder, kan de verhuurmakelaar helpen bij het beheer van het huis. De makelaar is dan eerste aanspreekpunt voor de huurder van het huis. Als de bewoner problemen heeft, went hij zich tot de verhuurmakelaar. Pas wanneer er bepaalde zaken echt mis zijn, heeft de verhuurder een taak. Verder zorgt de verhuurmakelaar dan voor het incasseren van de huurpenningen. Weinig gedoe voor u, de verhuurder.

  Let op: Verhuurmakelaar heeft ook eigenbelang

  Als het aankomt om te kiezen wie u inschakelt om een betrouwbare huurder te vinden, geldt eigenlijk: vertrouw niet standaard op de mooie verhalen van de verhuurmakelaar. De ene verhuurmakelaar is de andere niet. Ga niet blind voor de goedkoopste verhuurmakelaar in Utrecht.

  Lees de checklist verhuurmakelaar met de belangrijkste tips om slechte ervaringen met een verhuurmakelaar te voorkomen.

  Verhuurmakelaar Utrecht

  Een makelaar kent de marktvraag naar woningen in Utrecht en welke huurprijzen marktconform zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in zijn/haar adressenbestand, waarmee u potentieel zeer snel een huurder voor uw huurhuis kan vinden. U kunt een makelaar inschakelen bij huur van een woning.

  Makelaar voor het selecteren van huurders

  Wat kan een verhuurmakelaar allemaal voor diensten leveren? De meeste verkoopmakelaars bieden die helpen bij het geven van een huuradvies, vaststellen van een verhuurprijs, maken van een huurdersprofiel, tips om het huis optimaal verhuurbaar te krijgen en schrijven van een woningomschrijving. Het huis wordt vervolgens aangeboden op diverse manieren. De woning kan gezet worden op diverse internetsites. Potentiele huurders nemen vervolgens contact op met de verhuurmakelaar. Deze zal een eerste check doenis de kandidaat serieus op zoek?. Indien het een serieuze kandidaat betreft volgt dikwijls een bezichtiging van het huis. Bij verdere interesse van de huurder, maakt de verhuurmakelaar een uitgebreide check.

  Tot slot stelt de makelaar een verhuurcontract op en regelt de oplevering van het huis. Uw huis heeft een nieuwe huurder gevonden.  huis verhuren Utrecht
  Verhuurmakelaar Utrecht: Informatie over uw huis verhuren in Utrecht

  Utrecht - Verhuur nieuws

  'Nieuwe huurder is nu dubbel de sigaar'
  Het huurplatform sprak vorig jaar nog van 'een overwinning voor de huurders' toen het hoogste rechtsorgaan bepaalde dat woningzoekenden niet langer bemiddelingskosten hoeven te betalen als zij reageren op een woning die de makelaar aanbiedt.
  bron: www.ad.nl
  In de dertig en nog steeds op kamers
  Terwijl het aantal eenpersoonshuishoudens alleen maar toeneemt. In Amsterdam, Utrecht en de studentensteden is zelfs de helft van de huishoudens alleenstaand. Wie uit wanhoop besluit de helft van het .... 'We hebben het nog nooit zo druk gehad als ...
  bron: fd.nl
  De wedergeboorte van 123Wonen
  De wedergeboorte van 123Wonen. Twee franchisenemers van verhuurmakelaar 123Wonen besloten vorig jaar de formule over te nemen. De ontwikkeling die ... Het werken als verhuurmakelaar en als franchisegever van 123Wonen moet vooral leuk blijven. Ze zoeken ...
  bron: franchiseplus.nl
  'Ozb stijgt opnieuw harder dan afgesproken'
  De onroerendezaakbelasting voor huiseigenaren gaat in 2016 waarschijnlijk meer omhoog dan eerder is afgesproken. Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) na een steekproef onder 107 gemeenten. De ozb, die elke huiseigenaar moet betalen,  ...
  bron: www.nu.nl
  Woonbond pakt verhuurmakelaars aan
  De Woonbond gaat deurwaarders inzetten tegen malafide verhuurmakelaars . De huurdersorganisatie schiet hiermee huurders te hulp die hun onterecht betaalde bemiddelings-kosten willen terugeisen, maar waarbij de verhuurmakelaar niet thuis geeft.
  bron: www.ad.nl

  Vind een verhuurmakelaar in uw regio


  Geld Verdienen met een Huis Verhuren

  Snel geld verdienen met een appartement of huis verhuren? Aantrekkelijk: met het verhuren van vastgoed een passief inkomen genereren - een inkomen zon… Meer →


  Appartement voor Verhuur Kopen of Verkopen

  De prijzen van appartementen voor verhuur zijn in ontwikkeling. Overweegt u een appartement te kopen voor verhuur? Of juist een bestaand appartement v… Meer →


  Huur Verhogen of Niet?

  Verhuurders van een huis of appartement lopen in elk geval 1x per jaar aan tegen de vraag: moet ik de huur verhogen of niet? En ook wanneer ze op zoek… Meer →


  Verhuurmakelaar.info - Informatie over Verhuurmakelaars en een Huis of Appartement Verhuren in Uw Regio 2023